joi, 27 decembrie 2012

La mulți ani!


Acum, la cumpăna dintre ani, gândurile mele se îndreaptă  spre elevii școlii noastre şi părinţii acestora. Anul 2013 să vă găsească sănătoși, voioși, alături de cei dragi! Să aveți parte de tot ce-i mai bun și dorințele să vi se împlinească!
                                                 La mulți și fericiți ani!

Dragi profesori, în anul care vine,
Vă doresc să aveți parte numai de sănătate, împlinire și dragostea celor dragi. Noul An să vă aducă multe realizări frumoase, să vă încălzească sufletele, să vă deschidă inimile spre iubire, credință și iertare. Să aveți succes în tot ceea ce faceţi pentru educarea a noi şi noi generaţii de copii. Viitorul copiilor noștri este în mâinile voastre şi vă mulţumesc pentru efortul pe care-l depuneţi. LA MULȚI ANI!
Cu prețuire și drag, prof. Velinca Bogici



duminică, 23 decembrie 2012

Crăciun Fericit!

Dragii mei elevi,

Cred că fiecare dintre Dumneavoastră adoră perioada aceasta a anului pentru că Sărbătorile de iarnă se petrec in familie, alături de cei dragi. Acum este momentul in care majoritatea familiilor se adună și-n plus, ce poate fi mai frumos decât mirosul dulce de prăjituri sau cozonaci?
Vă doresc din tot sufletul să aveți un Crăciun Fericit, să primiți tot ce-ați sperat de la Moș Crăciun si să aveți parte de bucurii, împliniri și sănătate! Doresc ca sarbatoarea Craciunului sa aduca in casele voastre multa fericire!  Să aveți un Crăciun Fericit și să găsiți sub brad un munte de cadouri! Sa aveti parte de tot ce-i mai bun si sa pastrati mereu in suflete bunatatea si gingasia copilariei!
                           Cu mult drag, prof. Velinca Bogici 
                                   

                                    



sâmbătă, 22 decembrie 2012

Povestea lui Moș Crăciun


      De sute de ani Moș Crăciun împarte cadouri tuturor copiilor, cu sania lui trasă de reni. Dar acest bătrânel simpatic si jovial, n-a existat întotdeauna.
Tot anul, este foarte ocupat să construiască jucării in atelierul său din Laponia.
Moș Crăciun este bătrân, foarte bătrân… El s-a născut acum multe sute de ani, nimeni nu mai știe când si unde anume.
Moș Crăciun trăiește in Laponia, împreună cu niște spiriduși care lucrează in fabrica de jucării și care construiesc cadourile de Crăciun. Tot acolo el primește scrisorile copiilor. Moșul are niște urechi magice, cu care îi aude pe copiii din toata lumea și astfel știe când sunt cuminți.
     De Crăciun toți copiii îl așteaptă pe Moș să le aducă daruri, jucării, cărți etc. Mulți dintre ei îi scriu Moșului și o scrisoare, în care îi spun că au fost cuminți, au luat note bune, și așteaptă multe cadouri, însă fiecare va primi după merite. Se spune că, pe vremuri, Moșul le aducea copiilor cuminți multe cadouri, iar celor năzdravani le punea sub brad o nuielușă, semn ca l-au dezamăgit si nu vor primi nimic. De obicei, Moșul intra pe furiș, după ce copilașii au adormit. Vine pe fereastra sau pe ușa, coboară pe horn și lasă darurile lângă bradul împodobit.
Casa lui Moș Crăciun, așa cum știe toata lumea, se afla la Polul Nord, in ținuturi de zăpadă si de gheața veșnică.
     In Ajun, Moșul ajutat de renii care-i mână sania plină de daruri face înconjurul lumii si intră pe coșurile caselor pentru a așeza la bradul împodobit cadourile meritate; copii îi pot pregăti o gustare - un pahar cu lapte si biscuiți lângă brad pentru ca Moșul sa-și recapete forțele.

                                                                                        Sursa: calificativ.ro

 

vineri, 21 decembrie 2012

A venit vacanța......


 
Începând de astăzi, cei 47 de preșcolari și 97 de elevi din Bucovăț au intrat în vacanța de iarnă. Pe lângă faptul că vor avea ocazia să petreacă Nașterea Domnului si Anul Nou în familie, copiii vor putea profita de timpul liber si pentru a se odihni după încheierea primului semestru de școală. Mai exact, potrivit calendarului anului școlar 2012-2013, vacanța de Crăciun coincide cu vacanța intersemestrială. Așadar, după ce în această săptămână au fost organizate tot felul de serbări cu colinde și s-au încheiat mediile, azi, toți copiii de pe întreg cuprinsul țării noastre cuprinși în învățământul preuniversitar au spus “adio” semestrului I. În acest an școlar copiii vor sta acasă trei săptămâni, adică de pe 22 decembrie 2012 si până pe 13 ianuarie 2013. Cursurile semestrului II vor începe luni, 14 ianuarie 2013, și se vor desfășura până vineri, 5 aprilie, când elevii vor intra din nou în vacanța Sărbătorilor Pascale.
Felicitări tuturor pentru munca depusă în acest semestru!

                                  Vacanța plăcută!

 

joi, 20 decembrie 2012

Avem o tradiție care nu trebuie uitată!


Nu este niciun secret că mulţi dintre adolescenţi, mai ales cei de liceu, îşi petrec o bună parte din timpul lor liber prin baruri şi cârciumi, beau, fumează și cheltuiesc banii părinților. Mulți părinți nu au habar ce fac copiii lor elevi, după ce pleacă de acasă. Totuși, unii părinți din Bucovăț se pot considera norocoși. Ei știu că în fiecare seară de miercuri (uneori si în week-end) copiii lor, băieți și fete, foști și actuali elevi ai școlii noastre își dau întâlnire în sala Căminului Cultural din comună și învață tainele dansului popular. Cu sprijinul Primăriei din Bucovăț și sub atenta îndrumare a dl. Ciprian David ei duc mai departe tradiția dansului popular din Banat.
Ei se numesc:  

Alexandra Dan,  Radu Bota, Paula Giulan, Dacian Pau, Larisa Florescu, Denisa Sferilă, Dragani Novacovici, Alexandru Pascu, Loredana Paven, Bianca Ionescu, Mădălina Ionescu,  Mălina Aenăchioaie, Bianca Lungu, Denisa Jicuț, Rafaela Bârză, Mădălina Bârză, Laurențiu Cinca, Florin Bognar, Nicoleta Todireasa, Sebastian Petre, Roxana Meszaroș, Celina Mica, Ana-Maria Dehelean.

Bravo, copii!! Suntem mândri de voi!
In fotografiile de mai jos îi vedem (o parte dintre ei) pe scena Căminului Cultural participând alături de elevii școlii gimnaziale la serbarea de Crăciun.





 
 
















miercuri, 19 decembrie 2012

Vine, vine.... Moș Crăciun! Slideshow Slideshow


Întotdeauna școala noastră și-a făcut remarcata prezența în comună, prin faptul că, aici, la Școala din Bucovăț, suntem mereu o familie în tot ce întreprindem chiar și în felul în care simțim bucuria sărbătorilor. Așa a fost și în acest an de Crăciun cănd am fost  împreună părinți, profesori, bunici, copii, prieteni, pentru a înțelege ca Nașterea Mântuitorului ne poate face mai buni, mai înțelepți dar în același timp  ne îndeamnă să ne gândim și la toate binecuvântările din viața noastră!

Vă invităm să urmăriți slideshow-ul de la serbarea noastră.

 Bine-ai Venit, Mos Craciune! Slideshow Slideshow: TripAdvisor™ TripWow ★ Bine-ai Venit, Mos Craciune! Slideshow Slideshow ★ to Comuna Bucovăţ (near Izvin). Stunning free travel slideshows on TripAdvisor       
 
 

Moş Crăciun, bine-ai venit! - serbare de Crăciun

 

Hristos se naşte,
Domnul coboară,
Îngerii-i cântă,
Magii-l adoră.
Păstori aleargă,
Ieslea-nconjoară,
Mari minuni se întâmplară!
       In ziua de 19 decembrie 2012, ne-am adunat cu mic cu mare, în sala Căminului Cultural din Bucovăț pentru a da startul celei mai frumoase serbări a anului  dedicată praznicului Nașterii Domnului.  
      Pentru a aduce mai aproape spiritul sărbătorilor de iarna, elevii au interpretat colinde si au rostit urări tradiționale de Crăciun.
Programul a fost divers: poezii, colinde, dans, muzică şi invitaţi speciali – formația de dansuri populare din Bucovăț, condusă de dl. Ciprian David.
     Deschiderea serbării a aparţinut corului claselor gimnaziale, pregătit de d-na prof. Nicoleta Pantea. Mai apoi o mulțime de elevi din fiecare clasă a școlii, aşezaţi unul lângă altul, au redat prin poezie şi cântece, semnificaţia religioasă a Crăciunului. Prezentatorii noștri, d-na prof. Mariana Poenaru și elevul Laurențiu Cinca din cls. a VII-a, au creat  o atmosferă magică în care s-a simţit pe deplin spiritul Crăciunului. La final, nici Moș Crăciun nu s-a lăsat mai prejos și, bucuros de cele văzute, a dăruit tuturor copiilor participanți la serbare, cadouri frumoase si mult așteptate.
        Mulţumiri profesorilor organizatori:  Diana Popescu, Ionela Iorga, Loredana Engelmann, Daniela Țocu, Minerva Rădoiu, Nicoleta Pantea și Mariana Poenaru.