duminică, 18 martie 2012

Luna padurii

Bianca Ionescu, cls. a VII-a
            Raluca Tutza, cls. a VI-a

Raluca Tutza, cls. a VI-a
Alexandra Dan, cls. a VI-a

Darius Birza, cls. a VII-a



Paula Giulan, cls. a VI-a

Raluca Tutza, cls. a VI-a
PREMIUL al III-lea, Pantea Denisa, cls a VI-a


PANTEA DENISA, cls. a VI-a, premiul a III-lea

miercuri, 14 martie 2012

Serbări școlare


http://prezi.com/x16a2_-jktul/scoala-bucovat-jud-timis-romania/                                                  
       Orice serbare şcolară este o sărbătoare, atât pentru copii cât şi pentru profesorii lor şi, nu în ultimul rând, pentru părinţii copiilor. Pregătirea unei serbări este un excelent prilej de a pune în valoare imaginaţia şi creativitatea fiecăruia – copil sau dascăl. Cântând, dansând, recitând, interpretând un rol dintr-o scenetă, elevii îşi perfecţionează deprinderile artistice. Acestea îl vor ajuta să-şi dezvolte gustul, dragostea de frumos, aptitudinile pentru arte. Serbările contribuie la stabilirea unei legături între cunoaşterea artei şi practicarea ei. Participarea la o serbare îi uneşte pe copii, îi ajută să se împrietenească, să devină creativi și îi impresionează pozitiv. Serbările şcolare contribuie de asemenea la acumularea de cunoştinţe şi la lărgirea orizontului de cunoaştere a copiilor. Înţelegând şi memorând poezii, texte ale scenetelor sau cântece se dezvoltă memoria, limbajul, gustul pentru frumos. Sub semnul veseliei exprimate prin poezie, cântec şi dans, organizarea şi desfăşurarea serbărilor a fost şi va rămâne un moment unic pentru cea mai importantă investiţie a noastră, COPILUL.      

Ruga la Bucovăț




     Ruga (şi hramul bisericii) în localitatea Bucovăţ  are loc în data de 23 aprilie , de Sf. Gheorghe. Bucovățul își are tradițiile proprii legate de desfașurarea rugii. La aceasta mare sărbătoare locală lumea se adună într-un anumit loc, de obicei prin preajma Căminului Cultural și in grupuri mici, pornește spre biserică. Dimineața are loc la biserică o slujbă cu ocazia hramului iar după aceea se sarbătorește cu muzică, dansuri, activități distractive pentru copii, etc. In dimineața acestei zile, la ora 10.00, are loc Sfânta Liturghie, la Biserica ortodoxă, care de obicei ține până la prânz.
    După ceremonie religioasă toți participantii la slujbă se întorc acasă așteaptând sosirea rudelor, colegilor, prietenilor, etc. pentru a servi impreună cu aceștia prânzul, deoarece așa cum se spune din străbuni, la Bucovăț, dacă nu primești vizite, in ziua de rugă, nici nu simți că sărbătorești dacă nu ai cu cine împărți aceste momente minunate; și un lucru de reținut este faptul că localnicii nu invită personal pe nimeni, poate să vină cine dorește și crede de cuviință că este binevenit în acea casă.