marți, 30 aprilie 2013

Tinerii din Bucovăț iubesc dansul popular

     ”Vom fi iarăși ce-am fost....și poate mai mult decât atât!” 

       Comuna Ghiroda a găzduit zilele trecute etapa intercomunală a festivalului ”Lada cu zestre” la care a participat și echipa de dansuri din comuna noastră. Acest concurs a devenit deja o tradiție în județul Timiș. Marele gâștig al competitiei este faptul că participanții sunt tineri; ei învață jocul și cântecul popular, îmbracă costumul popular cu drag, au posibilitatea să-și cunoască cu adevarat ”rădăcinile” și să se apropie tot mai mult de ceea ce au trăit, atât de frumos și armonios părinții și bunicii lor.
        Datorită unor oameni inimoși, în persoana d-nei referent cultural, Claudia Bucsai și a instructurului de dans, dl. Ciprian David, tinerii din Bucovăț (actuali și foști elevi ai școlii), au reușit prin seriozitatea lor, prin suplețea și expresivitatea  mișcărilor să ne introducă în atmosfera de sărbătoare, specifică satului românesc din Banat.
         Prin rezultatul obținut la aceasta prestigioasă competiție culturală, tinerii noștri ne-au demonstrat că în Bucovăț tradiția dansurilor populare a căpătat din noi viață.
        Bravo, copii! Vom fi alături de voi și la următoarea fază a competiției, în 8 iunie, în Parcul Rozelor din Timișoara. Așteptăm să ne demonstrați ca Bucovățul poate fi din nou ”fruncea”!
Mulțumim și pe această cale organizatorilor și Primăriei comunei noastre.

 







duminică, 14 aprilie 2013

Săptămâna activităților educative extracurriculare și extrașcolare 1-5 aprilie 2013


     Săptămâna altfel ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” s-a încheiat.
Activităţile extraşcolare şi extracurriculare ale elevilor şi preşcolarilor din comuna Bucovăţ au fost diverse. Pe langă activitatile organizate in şcoală, copiii au vizionat o piesă de teatru de păpuşi, au mers la zoo şi la grădina botanică, la muzee, la Bibloteca Universitară, la Facultatea de Fizică, Chimie si Biologie, au vizitat Universitatea de Vest şi unele instituţii şcolare similare, au făcut o vizită la Scoala Ajutătoare din Recaş, la Liceul Silvic din Timişoara, la Cramă din Recaş, la Biserica ortodoxă din Recaş etc. 
 In această perioadă am considerat că e timpul să călătorim, să învăţăm să ne comportăm în afara clasei, să ne orientăm în spaţiu, să lecturăm, să recităm, să cântăm, să facem cinema la noi in şcoală, să ne distrăm, să facem experimente gastronomice şi la urmă să gustăm ce a rezultat, să desenăm şi să pictăm, să observăm şi să admirăm obiective turistice culturale, despre care am învăţat la istorie, geografie, religie, limba şi literatura română. De asemenea am invăţat cum să ne menţinem sănătatea şi să ne formam deprinderi de igienă personală, să utilizăm corespunzător aparatele electro-casnice şi să cunoaștem normele elementare de igienă personală. Toate acestea le-am făcut în şcoală şi în drumeţiile organizate în judeţul nostru. În săptămâna aceasta cu toţii am aflat multe lucruri noi care ne vor ajuta să fim mai buni cu noi şi cu semenii noştri.
In continuare vă lăsăm să ne admiraţi şi să ne felicitaţi pentru că ne-am strădiut şi am reuşit să invăţăm multe.
1. In lumea poveștilor :




miercuri, 10 aprilie 2013

„Alege! Este Dreptul Tău”



Alin, Mădălina  şi Rafael
Trei elevi din şcoala noastră  au fost premiaţi la faza judeţeană a concursului „Alege! Este Dreptul Tău”, o competiţie naţională pe teme de Protecţia Consumatorilor. Locul III la faza judeţeană a fost câştigat de  Rafael Stoica, elev în  clasa a III-a,  iar menţiunile au fost obţinute de Mădălina Ionescu, clasa a IV-a şi Alin Pleşa  elev în clasa I. Premierea  elevilor s-a făcut intr-un cadru festiv  în incinta Complexului  Iulius Mall din Timişara, vineri, 5 aprilie, 2013.
Concursul „Alege! Este Dreptul Tău”, este organizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul Scolar Judeţean Timiş în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale şi se adresează elevilor şcolilor generale şi elevilor de liceu.

Felicitări câstigătorilor!
















joi, 4 aprilie 2013

CLASA PREGĂTITOARE şi CLASA I în anul şcolar 2013-2014

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I se va face conform metodologiei şi calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014, la secretariatul şcolii.
ÎN ATENŢIA PĂRINŢILOR

·                    Cererea-tip de înscriere la clasa pregătitoare şi la clasa I se completează la secretariatul unităţii şcolare între orele 9-14;
·                    Completarea cererii-tip de înscriere se face, în perioada prevăzută de calendarul inscrierii, prin introducerea în aplicaţia informatică a datelor furnizate de părinte;
·                    Validarea cererii-tip de înscriere este obligatorie şi se face la secretariatul şcolii în prezenţa părintelui şi a unui membru din comisia de înscriere;
·                    Părintele depune, în momentul completării cererii-tip de înscriere următoarele documente:
·        fotocopie a actului de identitate propriu;
·        fotocopie a certificatului de naştere al copilului;
                    Documentele vor fi certificate conform cu originalul de către secretariatul unităţii şcolare.
·        părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani (respectiv 7 ani) în perioada 1 sept.-31 dec.2013 vor depune şi o copie  a documentului prin care CJARAE Timiş comunica rezultatul evaluarii dezvoltării psihosomatice a copilului.

Important!
  Aplicaţia informatică NU PERMITE înscrierea copilului la mai multe unităţi de înscriere.
 

PRECIZĂRI - CLASA PREGĂTITOARE şi CLASA I în anul şcolar 2013-2014

PRECIZĂRI PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA EVALUĂRII PSIHOSOMATICE ÎN VEDEREA ÎNSCRIERII COPIILOR ÎN CLASA PREGĂTITOARE / CLASA I PENTRU ANUL ŞCOLAR 2013-2014

1. Centrul la care este arondată Şcoala Gimnazială Comuna Bucovăţ şi la care se va desfăşoara evaluarea dezvoltării psihosomatice în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2013-2014 este CENTRU JUDEŢEAN DE RESURSE ŞI ASISTENŢĂ EDUCAŢIONALĂ TIMIŞ, Piaţa Iancu Huniade, nr.3 (în incinta Colegiului Tehnic “Emannuil Ungureanu”, Timişoara, telefon 0256-200165, 0356-174668) ;
2. Evaluarea preşcolarilor noştri se va realiza în zilele de vineri, 5.04.2013 şi luni, 8.04.2013 în baza planificării efectuate în prealabil ;
3. Centrul de evaluare a realizat planificarea preşcolarilor  (40 de minute pentru un copil).
Vă rugăm să luaţi legătura cu d-na secretară Dorica Letiţia Ruien spre a afla ora la care sunteţi programaţi.Telefonul şcolii noastre este: 0256-296265.
4. Copiii, însoţiţi de părinte se vor prezenta la centrul unde a fost făcută în prealabil programarea, în vederea realizării evaluării dezvoltării psihosomatice, cu următoarele documente:
· actul de identitate al părintelui/ tutorelui legal instituit
· copie după certificatul de naştere al copilului
· actul care atestă calitatea de tutore legal instituit, dacă este cazul
· o adeverinţă de la medicul de familie/pediatru (cu număr de înregistrare şi datată) care atestă faptul că preşcolarul este “apt pentru şcoală”. Adeverinţa medicală va fi prezentată comisiei de evaluare în ziua evaluării copilului.
5. Cererile prin care părintele solicită evaluarea psihosomatică a copilului vor fi furnizate de către centrele de evaluare şi vor fi completate în ziua evaluării copilului.
6. Evaluarea psihosomatică a copilului se va realiza în prezenţa părintelui care îl însoţeşte, dacă există o solicitare în acest sens. Părintele nu poate interveni în procesul de evaluare.
7. Rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice nu poate fi contestat. Acesta urmând a fi comunicat în scris, în aceeaşi zi.
8. În centrele de evaluare se vor organiza spaţii adecvate, pentru realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice şi se va asigura multiplicarea materialelor necesare pentru realizarea evaluării (listare, multiplicare xerox).
9. Părintele va anexa rezultatul evaluării psihosomatice a copilului la dosarul de înscriere.