joi, 30 mai 2013

Luna mai - luna activităţilor sportive

     Dorința evilor noștri de a participa la diverse activități sportive s-a materializat în aceasta perioadă prin participarea la mai multe competiții sportive.
     Participarea la aceste activități sportive a implicat din partea elevilor noștri o pregătire specifică probelor sau ramurilor sportive la care au participat. Activitățile sportive la care au participat activ elevii școlii noastre au fost atât la nivel local cât și la nivel zonal și județean.
     Dacă la nivel local au participat toți elevii școlii, pentru competițiile organizate de Inspectoratul Școlar Județen Timiș, în colaborare cu Direcția Județeană a Tineretului și Sportului, sub titulatura ”Crosul Tineretului”, au participat un număr de 11 elevi cu rezultate atletice cele mai bune la nivel local.
      Rezultatele obținute la această activitate ne dau speranțe ca pe viitor să le îmbunatățim.
     O altă competiție de nivel județean la care au participat elevii noștri s-a desfășurat în data de 11 mai la Muzeul Satului din Timișoara, sub egida ”Zilele Europei”, organizată tot de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș în colaborare cu D.J.T.S și Prefectura Juedețului Timiș. Rezultatele obținute de către elevii noștri fac cinste instituției noastre și se încadrează în scopurile de promovare a activităților sportive școlare pentru o viață sănătoasă, activă și în scop distractiv și educativ.
      Ținta participării elevilor noștri la aceste activități educative și sportive este de a promova imaginea școlii noastre atât la nivel local, cât și județean. Printre obiectivele propuse putem evidenția pe cele de dezvoltare fizică armonioasă, de dezvoltare a personalității, a spiritului de echipă, a spiritului de inițiativă și anteprenorial al elevilor.
       În final, speranța noastră a dascălilor, părinților și elevilor este de a pune în folosul societății un număr cât mai mare de oameni valoroși și sănătoși.
                                                                                          Prof. Radu Magăț



Olimpiada sportivă în curtea școlii, 17 mai 2013:













vineri, 24 mai 2013

Activitate de Mediu la Şcoala din Bucovăţ

Moto: "Arborele este ca şi omul. Are expresie, e vesel sau trist, agitat sau meditativ. Când îşi mişcă ramurile, aştept să vorbească. Nu m-ar speria o pădure care ar vorbi."
                                                                                                                        (M. Drăcea)

        Săptămâna aceasta elevii din clasele a V-a şi a VIII-a au participat la o activitate ecologică în Parcul Dendrologic din Bazoşu Nou. Ei au fost împărţiţi în echipe şi au avut ca sarcină să identifice câteva probleme legate de mediu, iar apoi să găsească soluţii la aceste probleme.
       La finalul activităţii, d-na prof. Camelia Dinu a selectat patru elevi care vor reprezenta şcoala noastră la Concursul de Proiecte de Mediu "Ecologica" ce se va desfăşura la Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara.
        Obiectivul principal al acţiunii a fost formarea de deprinderi şi atitudini ecologice privind protejarea Parcului Dendrologic din comuna noastră.
Elevii care ne vor reperezenta la concurs sunt:
                                                                         Eduard Grosu , cls. a V-a
                                                                         Daria Bîrză, cls. a V-a
                                                                         Denisa Jicuţ, cls. a VIII-a
                                                                         Darius Bîrză, cls. a VIII-a









 
                                                                     SUCCES!!!
 

miercuri, 22 mai 2013

Excursie la Arsenal Parc din Orăştie


       Doamna Director s-a gândit să-i recompenseze  pe elevii care vin cu uniforma stas in fiecare zi cu o excursie gratuită la Arsenal Parc din Orăştie. Zis şi făcut! Joi,  pe 16 mai, fiind şi ziua activităţilor sportive, am plecat cu voioşie spre Orăştie. După un scurt popas, in circa 2 ore si jumătate, am intrat pe poarta parcului. Foarte frumos amenajat in mijlocul pădurii este un muzeu militar in aer liber. Diverse dispozitive militare, tancuri, mitraliere, camioane, toate astea sunt amplasate in locuri pitoreşti pe care dacă vrei să le vizitezi trebuie sa parcurgi kilometri pe jos. Locuri de joacă pentru copii: aparate fitness,  posibiliatea de a inchiria karturi si ATV-uri, locuri de cazare pentru cei care vor să stea mai multe zile, un restaurant cu o terasă mare frumos amplasat, completează acest mirific loc. După ce am parcurs toate obiectivele, am plecat spre Deva şi am vizitat centrele vechi şi nou şi Cetatea Devei.  Obosiţi, dar enturziasmaţi, ne-am intors spre Bucovăţ.
                                                                                             Prof. Mariana Poenaru

















joi, 9 mai 2013

Ziua de 9 mai, sărbătorită la Bucovăț


Ziua de 9 mai, care are o triplă semnificaţie - Ziua Europei, Ziua Victoriei împotriva fascismului, Proclamarea Independenţei de stat a României în 1877 - a fost marcată la Școala Gimnazială Bucovăț print-o activitate extracurriculară, sub forma de concurs, la care au participat elevi și dascăli din școlile din Bucovăț și Remetea Mare. Concursul a avut 3 sectiuni: desene, postere și prezentări Power Point.