duminică, 30 iunie 2013

Ghidul admiterii computerizate

Ghidul admiterii computerizate
  extras din :    http://admitere.edu.ro/Info/GhidAdmitere2013 

  Potrivit calendarului de ADMITERE la LICEU 2013, postat pe EDU.RO, prima înscriere se va face în perioada 5-9 iulie în unităţile şcolare absolvite de către elevi. Aceştia vor completa, alături de părinţi, FIŞA DE ADMITERE 2013, în ordinea preferinţelor.

Cum se completeaza fisa de admitere?

1. Completarea optiunilor pe fisa de admitere se face în ordinea preferitntelor candidatilor.
2. Completeaza pe primele locuri optiunile pe care le doresti cel mai mult, chiar daca nu esti sigur ca media îti permite sa intri la aceste optiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continua cu optiuni care ti-ar placea, apoi optiuni la care nu te-ar deranja sa fii repartizat. Încheie cu optiunile cele mai putin dorite, dar pe care trebuie sa le enumeri pe fisa, pentru siguranta. Este preferabil sa intri la un liceu care nu îti place decât sa nu intri deloc ! Nu completa o optiune nedorita înaintea unei optiuni dorite ! Prima optiune este si prima luata în considerare pentru fiecare elev.
3. Tine cont de mediile de admitere din anii precedenti pentru a-ti calcula sansele de intrare la fiecare dintre optiunile exprimate.
4. Completarea unui numar mare de optiuni pe fisa de admitere NU îti poate dauna în nici un fel – oricum intri la prima optiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un numar prea mic de optiuni îti poate diminua serios sansele de a fi admis! Exista riscul de a nu avea o medie suficient de buna pentru nici una din optiunile exprimate. Nu exista nici un “numar magic” de optiuni care trebuie completate pe fisa: important este ca acest numar sa fie suficient de mare ca sa permita repartizarea si sa fie ordonate – de la cea mai dezirabila la cea mai puin dezirabila.
5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul put in mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe optiuni pe fisa! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din optiuni sa fie mult mai mare decât anii trecuti, la fel cum este posibil sa fie mai mica. Mediile anilor trecuti sunt orientative.
6. Validarea fiselor este o operatiune simpla, dar obligatorie pentru toti candidatii - eventualele greseli aparute în transcrierea mediilor din cataloagele scolare pe fisa de optiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea neciteata a codurilor liceelor pot cauza neplaceri. Computerul “nu stie” ca un elev a completat codul 115 dar de fapt îl intereseaza specializarea cu numarul 151, sau ca media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55 ! Pentru a evita neplacerile cauzate de transcrierea gresita a datelor de pe fisa, procedura necesita tiparirea fiselor asa cum au fost introduse ele în baza de date. Fisa astfel tiparita, numita “fisa martor” se transmite la scoala de provenienta. În cele câteva zile ramase între introducerea fisei în computer si data limita, dirigintii sunt cei care convoaca la scoala toti elevii însotiti de parinti, care verifica optiune cu optiune corespondent a fisei de martor cu fisa originala, semnând pentru conformitate. Neconcordantele între fisa completata si fisa martor trebuie semnalate imediat conducerii scolii, care revine la centrul de colectare a datelor pentru a se face corectia.
7. Între momentul validarii fisei si repartizarea computerizata, fisele sunt centralizate în bazele de date judetene si de aici în baza de date nationala de la Ministerul Educatiei Nationale.
8. Dupa verificari multiple si corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizata.
9. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai buna medie.
 Pentru fiecare elev, se cauta prima optiune de pe lista unde mai sunt locuri libere si elevul este repartizat la acea optiune.
 Daca la un moment dat se gaseste un elev la care optiunile exprimate în fisa nu îi permit sa intre la nici un liceu (pentru ca locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv ramâne nerepartizat.

Pentru a întelege mai usor algoritmul, luam urmatoarele exemple:
1. Presupunem ca elevul are media 10. El este cel mai bun din judet, este repartizat primul, deci la prima sa optiune. El este primul care ocupa primul loc din judet .
2. Presupunem ca elevul are media 9 si la prima sa optiune s-au ocupat 14 locuri de catre 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa optiune.
3. Presupunem ca elevul are media 8 si la prima sa optiune s-au ocupat toate locurile de catre elevi cu medii mai mari decât a lui. Daca la a doua sa optiune mai exista locuri libere, el va fi repartizat la a doua sa optiune. Altfel, se verifica a treia optiune de pe fisa sa, si urmatoarele, în ordine, pâna la gasirea primei sale optiuni la care mai sunt locuri libere.
De notat ca nu se poate întâmpla ca „locul tau” sa fie ocupat de catre cineva cu medie mai mica decât a ta, pentru ca tu esti repartizat înaintea lui !
4. Presupunând ca elevul A are media de admitere 8.93 si optiunea X pe locul 2 în fisa de optiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 si optiunea X pe locul 1 în fisa de optiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru optiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la optiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B.

Informatii complete despre examenul de admitere pot fi gasite vizitând paginile web:
                    www.edu.ro
                    http://admitere.edu.ro
                    http://forum.edu.ro.

miercuri, 26 iunie 2013

26 iunie - Ziua Drapelului Naţional

Tricolorul, arborat în bernă de Ziua Drapelului, în memoria victimelor tragediei rutiere din Muntenegru

Ziua de 26 iunie a fost proclamată în 1998 ca Zi a Drapelului Naţional. Conform legii, această zi trebuie marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.
Guvernul României a decis marţi, 25.06.2013, declararea zilei de 26 iunie 2013 zi de doliu naţional pe teritoriul României, în memoria victimelor gravului accident produs în Muntenegru, soldat cu moartea a 18 români. În ziua de doliu naţional drapelul României se arborează în bernă.
           Datorită acestui tragic eveniment, activitățile școlii noastre, programate pentru această zi, se suspendă.



luni, 24 iunie 2013

Calendarul Evaluării Naţionale - 2013

Anexa la O.M.E.C.T.S. nr. 5606 /31.08.2012 privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2012-2013


  CALENDARUL DE DESFĂŞURARE A EVALUĂRII NAŢIONALE PENTRU ELEVII CLASEI A VIII-A, ÎN ANUL ŞCOLAR 2012-2013

 14 iunie 2013 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 17-19 iunie 2013 Înscrierea la Evaluarea Naţională
 25 iunie 2013 Limba şi literatura română - probă scrisă
 26 iunie 2013 Limba şi literatura maternă - probă scrisă
 27 iunie 2013 Matematica - probă scrisă
 29 iunie 2013 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
 29 iunie 2013 Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 22)
 30 iunie-2 iulie 2013 Rezolvarea contestaţiilor
   3 iulie 2013 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

sâmbătă, 22 iunie 2013

Premianții noștri, an șc. 2012-2013

FELICITARI PREMIANTILOR 2012-2013
Multumiri sponsorului SC"AKTA"SRL, Timisoara care a oferit elevilor nostri premii de sfarsit de an scolar!







vineri, 21 iunie 2013

Am încheiat anul școlar 2012-2013

Dragi elevi, stimați părinți și cadre didactice,

        La fiecare sfârșit de an școlar, fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem părinți, elevi sau dascăli așteptăm cu bucurie începutul vacanței de vară. Lacrimi de bucurie și neliniști în fiecare iunie. Flori, îmbrățișări cât încape și cuvinte de încurajare pentru cei care întorc  o nouă filă a vieții.  Le dorim ”Drum bun!” celor 9 elevi din clasa a VIII-a care ne părăsesc și ”La revedere, ne vedem la toamnă!”  celor care rămân!
       Dascălii retraiesc a câta oară clipa desparțirii de cei pe care i-au indrumat, i-au crescut și i-au format. Tot ce am realizat  în anul acesta vine să confirme că școala este stâlpul de rezistență a neamului, căci munca dascălului se vede și se descifreză pretutindeni.
În această zi, ca de altfel în multe școli din țara noastră, are loc ultima zi de școlă. Este cel mai emoționant moment dintr-un an școlar în care, atât cadre didactice cât și părinți ne regăsim în copiii noștri, retrăim vița plină de evenimente din perioada școlară. Tot acum se văd roadele muncii noastre, roade evidențiate prin rezultatele la învățătură și purtare. 
        Vă felicit pentru munca depusă în acest an școlar, dragi elevi!  Vă mulțumesc că ați avut grijă de voi și de cei din jur, că ați păstrat bunurile școlii intacte, că ați participat la toate acțiunile organizate de școală, că ați avut inițiativa să procurați materiale de curățenie și igienă și că ați înțeles că noi, profesorii voștri, vă vrem binele.  În fața voastră, dragi copii, se întind acum  aproape 3 luni de vacanță care sper, că vor fi pline cu soare, jocuri, povești și, nu în ultimul rând, de vise împlinite.  
       Dragi colegi, vă mulțumesc pentru efortul și munca depusă în acest an școlar. Datorită dumneavoastră în școala noastră nu au existat acte de violență, de abateri de la disciplină și de bună conviețuire.  Ați dat dovada de responsabilitate și de daruire, așa cum îi stă bine unui educător. Dumneavostră sunteți garanția calitătii. Împreună am conturat profilul elevului școlii: responsabil pentru acțiunile sale. Împreună am format o echipă, am dat dovadă de responsabilitate, solidaritate, generozitate și abnegație pentru ca menirea noastră de profesori să se realizeze cu succes in acest an școlar. Vă doresc să aveți o vară liniștită și să vă bucurați de concediu!
        De asemenea, trebuie să mulțumesc pentru efortul depus în acest an școlar și personalului auxiliar și nedidactic. Fără D-voastră nu am fi putut avea ceea ce avem acum: o școală funcțională în toate compartimentele sale, dotată cu tot ce trebuie unui învățământ   de calitate, curată, care arată la fel ca și la început de an școlar. Sper ca aceasta vacanță să vă ofere prilejul să vă odihniți suficient ca să o puteți lua de la capăt, în septembrie, cu aceeași dăruire. Vă mulțumesc  că ați rămas devotați școlii!
       Dragi părinți, vacanța mare este o posibilitate de a petrece mai mult timp împreună cu copiii D-voastră.  Vacanța poate fi o perioadă când puteți să vă jucați mai mult cu copiii, să povestiți, să le aflați mici secrete, dorințe și așteptări. Puteți să învățați unii de la alții. Uneori copiii sunt cei mai buni învățători. Oricât de scurt sau lung ar fi acest timp petrecut împreună, calitatea lui este mai importantă decât orice altceva. Felul în care vorbim copiilor, în care relaționăm, precum și încredrea pe care o construim sunt foarte importante.  De fapt, noi toti ne dorim un copil împlinit și fericit.
        In încheiere, vă doresc tuturor  o vacanță frumoasă, plină de momente de relaxare, pe care le meritați cu prisosință!
                                                               Cu prețuire și drag, prof. Velinca Bogici

joi, 20 iunie 2013

Serbare de Sfarsit de an Scolar 2012-2013

Serbare de Sfarsit de an Scolar 2012-2013 Slideshow Slideshow: TripAdvisor™ TripWow ★ Serbare de Sfarsit de an Scolar 2012-2013 Slideshow Slideshow ★ to Comuna Bucovăţ (near Izvin). Stunning free travel slideshows on TripAdvisor

Anii de şcoală… anii care nu se uită, ci rămân gravaţi în fiecare inimă cu cele mai minunate amintiri. Atmosfera de sărbătoare a dominat instituţia noastră la serbarea de sfârşit de an şcolar, absolvenţii fiind copleşiţi de emoţii, iar cei mai mici elevi - de bucuria vacanţei de vară. La festivitatea de încheiere a anului şcolar, a avut loc premierea elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură şi la concursuri școlare naţionale și județene. 
Fiecare clasă a prezentat un program special dedicat acestui eveniment, iar d-na director și diriginţii le-au adresat elevilor sincere felicitări cu prilejul încheierii anului de studii, urându-le absolvenţilor drum bun pe calea vieţii.






















































SPONSORUL CARTILOR DE PREMII SC. AKTA SRL
Multumim!!!!