luni, 7 mai 2012

Educație pentru sănătate - opționalul la decizia școlii


  Educația pentru sănătate este o preocupare de maximă importanță a școlii noastre și a devenit una dintre componentele esențiale ale educației copilului. De aceea ea trebuie începută de la vârste mici, când copiii sunt foarte receptivi, primesc ușor informațiile și își formează deprinderi și obișnuințe de igienă.
      Opționalul realizat în școală, are ca scop formarea deprinderilor unei vieți mai sănătoase, dar și cultivarea unei responsabilități civice. Trăim individual, dar în același timp în comunitate - împărțind același spațiu, respirând același aer și folosind aceeași apă și este evident că acțiunile noastre îi influențează pe cei din jurul nostru. De aceea sarcina dascălilor noștri este să-i obișnuiască pe copii că fiecare trebuie să aibă un stil de viță sănătos și responsabil și atunci poate spera într-un viitor mai bun.
      In cadrul acestor ore abordăm subiectele importante pentru edificarea și menținerea unui stil de viță sănătos de la spălatul corect pe mâini, utilizarea corectă a toaletei, igiena corpului, până la activități practice legate de spălatul hainelor, uscarea și călcarea lor, utilizând aparatura elecrocasnică aflată în doatarea școlii.
      Incercăm astfel să-i obișnuim pe copii că este imposibil să arăți bine dacă nu ești o personă curată, igiena fiind primul pas spre o viță sănătoasă.
      Ne dorim, ca finalitate, un copil, un viitor adolescent care să aleagă conștient un stil de viață sănătos. Până la urmă, cu toții ne dorim un viitor mai bun pentru copiii noștri și de aceea nu trebuie să uităm nicio clipă că fericirea se naște din sănătate.

                   http://www.analogtv.ro/2012/05/04/invatati-sa-spele-si-sa-calce-la-scoala/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu