joi, 14 iunie 2012

DRUM BUN, Clasa a VIII-a !

Drum Bun, Clasa a Viii-a! Slideshow Slideshow: TripAdvisor™ TripWow ★ Drum Bun, Clasa a Viii-a! Slideshow Slideshow ★ to Bucovăţ (near Izvin). Stunning free travel slideshows on TripAdvisor


                                                       Dragi absolvenți,
      Toate trec, dar nimic nu trece fără să lase urme. Timpul este prietenul cel mai bun al omului, este cel care ne face să uităm tristețile, ne aduce bucuriile și ne lasă amintiri care pot fi hrana sufletului nostru in prezent și in viitor. Tot acest timp ne arată că au trecut cei opt ani de școala la Bucovăț. El ne arată că s-a încheiat o etapă din viața voastră și a venit vremea să vă îndreptați privirile către alte orizonturi.
      În decursul acestori opt ani ați crescut sub privirile noastre, ați învățat și ați acumulat cunoștințe, fiecare după posibilitățile sale, iar acum este necesar să vi le aprofundați în alte unități școlare. Amintirile din anii de gimnaziu vor avea mereu un loc special în inimile voastre, fiindcă au fost și bune și rele. Răul se uită, binele se păstrează în suflet și-n inimă.
     De pe câmpul acumulărilor culegem azi flori de ”nu-mă-uita” și le depozităm în cartea inimii noastre sperând că nu se vor ofili nicicând. Este un moment de sfârșit, dar și de un nou început. O viață nouă vă așteaptă din toamnă. Va fi momentul când cele acumulate pe băncile școlii din Bucovăț vor fi desăvârșite.
     Noi, dascălii voștri, am căutat să vă învățăm să fiți cinstiți, drepți, să vă respectați și să-i respectați pe cei din jurul vostru, să vă iubiți și să vă respectați părinții și la fel să procedați cu România. Să fiți mândri că sunteți români. Unii dintre noi am reușit, altora, poate, nu prea. Totul a depins de harul nostru pedagogic și de posibilitățile noastre de a dărui atât cunoștințele, cât și o parte din sufletele noastre… și ne vom mulțumi dacă fiecare dintre voi veți purta în suflet o vorbă de-a noastră, un gest, o învățătură, o atitudine, pe care atunci când veți crește mari, o veți transmite și voi copiilor voștri.
     Dragi elevi, azi vă luați rămas bun de la prima etapă cu adevărat importantă din viața voastră – gimnaziu, de la profesorii voștri care au pus o temelie solidă în formarea voastră, de la colegii voștri mai mici cu care ați împărțit acești ani de școală. Fiți sănătoși și mergeți înainte pe drumul drept. Să creșteți oameni mari, dar să nu vă pierdeți raza de lumină din zâmbetul curat și copilăresc! Viața e plină de suișuri și coborâșuri, iar daca ”Ai câștigat – continuă, daca n-ai câștigat – continuă!”. Avem încredere în voi!  Drum bun în viață! Succese și numai bucurii!

                                                                                  Cu multă dragoste, dascălii voștri










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu