vineri, 31 august 2012

O altă toamnă, ….. un nou început de școală


      




        Acum, la începutul anului școlar 2012-2013, Școala Gimnazială din Bucovăț şi slujitorii ei se află în faţa unor noi cerinţe, în faţa unor noi provocări, ştiut fiind faptul că „Educaţia este arta încurajării şi a dragostei pentru copii și pentru învățătură". Și in acest an școlar vom urmări ca instituţia noastră să satisfacă nevoile de dezvoltare ale copilului nu numai prin intermediul procesului instructiv-educativ, ci şi prin organizarea de activități extrașcolare și extracurriculare, să descopere şi să încurajeze tot ce e mai bun la toți copiii, lăudându-le realizările. Vor mai fi desigur si mici „poticneli”, asa cum e si normal, dar cu intelepciune și răbdare le vom trece pe toate, iar noi, educătoarele, învățătorii și profesorii acestei școli, vom fi mereu aici, gata să dăm o mână de ajutor cu un sfat apelând la experiența noastră de o viață, ca dascăli. Contăm pe calităţile pe care le vom cultiva și in acest an școlar la elevii noştri: seriozitatea, punctualitatea, onestitatea, spiritul de echipă, respectul și aprecierea muncii celorlalţi, competitivitatea, bunul gust, prietenia. De asemenea, o preocupare centrală va fi aceea de a asigura educaţia morală a tuturor elevilor, ridicarea gradului lor de civilizaţie. Ne dorim în continuare o relaţie caldă, de parteneriat cu părinţii, firesc, normalitate, copii fericiţi, pe care să avem timp şi răbdare să îi ascultăm, să îi cunoaştem aprofundat, cu întreg potenţialul lor, ca să îi putem valoriza social corect. Nu neglijăm nici parteneriatele dintre elevii şcolii noastre şi cei ai altor şcoli din județ și nu numai.
       Dragi elevi, vă asigurăm că Școala din Bucovăț care este a doua voastră familie, este un loc în care vă veți simți în siguranță și astfel puteți fi încrezători de reușita voastră, iar din dorinţa ca şcoala noastră să aibă o mai puternică personalitate, am păstrat și în acest an școlar uniforme pentru voi. Purtați-le cu respect și cu mândrie! Ele vă reprezintă! 
       Așadar, avem toate motivele să pășim optimiști și încrezători in Noul an școlar și să știm că el simbolizează muncă, seriozitate, disciplină, dar și tinerețe, bună înțelegere, prietenie, respect și armonie, iar la sfărșitul lui, în iunie 2013, vom fi mândri de elevii noştri care pleacă de la noi ca tineri adolescenţi, cu principii, cunoştinţe şi imaginaţie. Ei vor duce valorile şcolii noastre și ale comunității noastre în liceele din Timișoara și peste tot.
Deci, să ne mobilizăm forțele, inteligența și voința și să facem treaba bună în acest an școlar!
 
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu