sâmbătă, 22 decembrie 2012

Povestea lui Moș Crăciun


      De sute de ani Moș Crăciun împarte cadouri tuturor copiilor, cu sania lui trasă de reni. Dar acest bătrânel simpatic si jovial, n-a existat întotdeauna.
Tot anul, este foarte ocupat să construiască jucării in atelierul său din Laponia.
Moș Crăciun este bătrân, foarte bătrân… El s-a născut acum multe sute de ani, nimeni nu mai știe când si unde anume.
Moș Crăciun trăiește in Laponia, împreună cu niște spiriduși care lucrează in fabrica de jucării și care construiesc cadourile de Crăciun. Tot acolo el primește scrisorile copiilor. Moșul are niște urechi magice, cu care îi aude pe copiii din toata lumea și astfel știe când sunt cuminți.
     De Crăciun toți copiii îl așteaptă pe Moș să le aducă daruri, jucării, cărți etc. Mulți dintre ei îi scriu Moșului și o scrisoare, în care îi spun că au fost cuminți, au luat note bune, și așteaptă multe cadouri, însă fiecare va primi după merite. Se spune că, pe vremuri, Moșul le aducea copiilor cuminți multe cadouri, iar celor năzdravani le punea sub brad o nuielușă, semn ca l-au dezamăgit si nu vor primi nimic. De obicei, Moșul intra pe furiș, după ce copilașii au adormit. Vine pe fereastra sau pe ușa, coboară pe horn și lasă darurile lângă bradul împodobit.
Casa lui Moș Crăciun, așa cum știe toata lumea, se afla la Polul Nord, in ținuturi de zăpadă si de gheața veșnică.
     In Ajun, Moșul ajutat de renii care-i mână sania plină de daruri face înconjurul lumii si intră pe coșurile caselor pentru a așeza la bradul împodobit cadourile meritate; copii îi pot pregăti o gustare - un pahar cu lapte si biscuiți lângă brad pentru ca Moșul sa-și recapete forțele.

                                                                                        Sursa: calificativ.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu