marți, 15 ianuarie 2013

Dor de EMINESCU

    Sala de festivități a Școlii Gimnaziale din Comuna Bucovăț a găzduit azi, 15.01.2013, o șezătoare literară dedicată împlinirii a 163 de ani de la nașterea marelui nostru poet, Mihai Eminescu.
    Sub îndrumarea profesoarelor de Limba și Literatura Română, Țocu Daniela și Bogici Velinca, copiii au aflat amănunte despre copilaria de la Ipotești a poetului, despre perioada de studii a acestuia, despre debutul literar, precum și despre opera sa.
    Programul a debutat cu acordarea burselor de merit celor mai buni elevi ai școlii: Bîrză Daria din cls. a V-a, Cotoc Daiana din clasa a VI-a, Tuță Raluca din cls. a VII-a și Jicuț Denisa din cls. a VIII-a.
    Șezatoarea literară a inceput cu prezentarea unei realizări în Power Point, intitulată, ”Pe urmele lui Mihai Eminescu”. Apoi, elevii claselor V-VIII au citit câteva poezii din creația marelui poet. La activitate au participat toți profesorii din școala noastră. 
     Evenimentul a avut drept scop dezvoltarea dragostei pentru literatură, cunoașterea de către elevi a vieții și operei poetului nepereche și, nu în ultimul rând, sensibilizarea interesului comunității locale pentru ceea ce reprezintă, la nivel național, ziua de 15 ianuarie.



Jicuț Denisa și Lungu Bianca din cls. a VIII-a, prezintă viața și activitatea literară a poetului

Bîrză Daria din cls. a V-a citește poezia ”Glossa”





Pleșa Adelin din cls. a V-a citeste poezia ”Pe aceeasi ulicioara”


Pop Denisa din cls a V-a citește poezia ”Mai am un singur dor”

Pau Adelin din cls. a V-a citește poezia ”Lacul”

Grosu Eduard din cls. a V-a recită poezia ”Dorința”

Găvruță Bianca din cls. a V-a citește poezia ”Crăiasa din povești”


Karcsu Cosmin din cls. a V-a citește poezia ”Când marea”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu