miercuri, 3 iulie 2013

Anunț pentru clasa a VIII-a

ANUNȚ FOARTE IMPORTANT PENTRU ELEVII CLASEI a VIII-a,
 an șc.2012-2013

Vineri, 5 iulie 2013, la ora 9,00 începe prima etapă de admitere în învățământul liceal de stat.
Toți elevii clasei a VIII-a sunt convocați la sediul școlii noastre pentru  completarea fișelor de înscriere. Aceştia vor completa, alături de părinţi, FIŞA DE ADMITERE 2013, în ordinea preferinţelor. Prezența unui părinte este obligatorie.

 Cu ocazia completării opţiunilor, părinţii şi candidaţii verifică şi corectitudinea celorlalte date înscrise în fişă de secretariatul şcolii noastre şi semnate de d-na director. Fiecare candidat îşi poate copia în fişa-model din broşură, pentru uz propriu, lista de opţiuni, în ordinea descrescătoare a preferinţelor exprimate.
 Completarea listei de opţiuni se va face de către candidat în prezenţa părintelui şi a dirigintelui clasei. Aceştia, împreună cu candidatul, vor semna fişa de înscriere.
Elevii şi părinţii sunt avertizaţi să completeze cu responsabilitate opţiunile şi numărul lor, să verifice corespondenţa codurilor înscrise în fişă cu opţiunile exprimate, având în vedere că o opţiune greşită poate conduce la o repartizare nedorită.



E bine să ne aducem aminte că:
Inscrierea in clasa a IX-a (cu exceptia absolventilor de gimnaziu care au sustinut probe de aptitudini) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare.
In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii:
 a) media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a
 b) media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
 c) nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale
 d) nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale
 e) nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale. (La Școala din Bucovăț nu este cazul).

 In cazul in care la un liceu, pe ultimul loc, exista candidati cu optiunea exprimata pentru acea unitate scolara si care au mediile de admitere, precum si toate mediile mentionate mai sus egale, atunci toti acesti candidati sunt declarati admisi la optiunea solicitata. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu