luni, 10 septembrie 2018

Discurs inceput de an scolar - mesajul D-nei Insp.Școlar General


Distinși dascăli, iubiți elevi, dragi părinți,

            Bunul Dumnezeu a permis ca și în acest an, prin vocea colegilor mei să mă pot adresa dumneavoastră, în nume propriu și în numele colegilor din Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

            Emoțiile pe care le încercați în aceste clipe, dragi copii, de la cei mai mari la cei mai mici, părinți, cadre didactice, sunt emoții ce ne ridică, ne înalță, ne inundă sufletul de bucurie.

            Sunteți din nou în familie! Familia voastră de la școală! Ați revenit în spațiul pe care, unii dintre voi îl cunoașteți atât de bine, pregătiți pentru un nou an școlar. Dacă vacanța care s-a încheiat v-a lăsat preț de câteva clipe să fiți încercați de tristețe, sunt convinsă că bucuria pe care o simțiți acum...când v-ați regăsit colegii, alungă orice urmă de îndoială și veți fi convinși că e bine la școală!

            Priviți în jurul vostru, intrați apoi în clase și vă convingeți că toți cei care se preocupă ca vouă să vă fie bine la școală, au „ gătit” frumoasa voastră școală ca pentru o zi de sărbătoare. Nu e o zi obișnuită, e o zi specială, o zi în care zâmbetul nu dispare de pe chipurile noastre. Nu lăsăm astăzi, lacrimile să curgă nici pe obrăjorii celor mai mici dintre voi, îi ajutăm să se simtă confortabil în școala care de astăzi devine și a lor. 

            Le mulțumesc pe această cale, colegilor directori, profesori, autorităților locale, părinților, tuturor celor care au înțeles că ceea ce ne dorim să facem este pentru copii, că școala este a doua lor casă, nucleul unei comunități,  că doar împreună și luând decizii pentru ei, putem să-i facem să se bucure cu adevărat de viața de elev.

                Dragi copii, prin ochii colegilor mei, mă uit spre voi și vă îndemn să fiți ceea ce vă doriți voi, ceea ce doresc părinții voștri pentru voi, ceea ce ne dorim noi, dascălii din șc- mesajul oli, să ajungeți! E posibil acest lucru doar dacă veți fi cuminți, ascultători, încrezători în voi, interesați de ceea ce vă putem transmite noi, dornici să aprofundați și să învățați! Reușita este a voastră și mândria a noastră! Îl rog pe bunul Dumnezeu să vă privească, să vă ocrotească, să vă lumineze mintea și să vă ajute să fiți receptivi și deschiși, să dați dovadă de toleranță, respect și responsabilitate! Succes în drumul cunoașterii, succes în acest an școlar!
            Distinși dascăli...sunteți și în acest an școlar, părinții lor. Vă uitați înspre ei cu căldură, înțelegere și mult drag! Îi priviți pe părinți cum îi lasă de astăzi, încrezători, în mâna dumneavoastră! Ei și noi toți credem în profesionalismul dumneavoastră, în dedicația pe care ați avut-o din ziua în care ați acceptat să deveniți cei care îi învață pe copii să ajungă adevărați adulți! Îi ajutați să crească, le oferiți din experiența dumneavoastră, îi învățați să fie buni, le transmiteți acele cunoștințe necesare în formarea lor. Și ce e mai important, le dați încredere, le oferiți suport, vă asigurați că vor deveni oameni buni indiferent de drumul pe care se vor îndrepta! Să nu uitați, stimați colegi, nicio clipă, că au nevoie de noi, că au încredere în noi, că fiecare vorbă bună și zâmbet pe care îl veți strecura atunci când lucrați cu ei și îi formați, va ajuta copilul de astăzi să devină un adult echilibrat emoțional, sigur pe el și fericit. Noi...formăm oameni, conturăm destine și rolul acesta ne face atât de valoroși. Vă doresc să aveți parte de multă sănătate, să dovediți mereu, răbdare, înțelegere și toleranță!
            Stimați părinți, cu lacrimi în ochi, mulți dintre dumneavoastră, ați venit astăzi la școală! Părinți ai elevilor din clasa pregătitoare, părinți ai micuților de trei ani ce intră astăzi în grădiniță, trăiți cu emoție momentul în care, micuții dumneavoastră se desprind, o parte din zi de părinții naturali și se îndreaptă spre cei care, cu multă dăruire și pricepere, vor avea grijă de ei! Vă mulțumim că i-ați adus frumoși și sănătoși și vă asigurăm, eu și colegii mei că zâmbetul dumneavoastră va lumina prima zi a lor de școală! Zâmbiți așadar, bucurați-vă cu toții, alături de ei, alături de noi! Vă îndemn din tot sufletul și pe dumneavoastră să fiți răbdători și înțelegători, să ne dați șansa de a ne ocupa de copiii dumneavoastră, să aveți înțelegere, să acceptați că suntem aici pentru a munci cu ai dumneavoastră copii și că ne dorim ca drumul nostru alături de dumneavoastră să fie binecuvântat.
În încercarea de a nu vă răpi mult din această zi a voastră, o zi care vă aparține în totalitate, vă doresc tuturor, elevi, profesori și părinți, un an nou școlar cu multe realizări! Un an în care provocările se transformă, prin efort comun, în reușite și experiențe frumoase.
Cu drag și respect, cu multă considerație și apreciere,

Aura Codruța Danielescu- Inspector Școlar General- ISJ Timiș


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu