luni, 13 septembrie 2021

Urări pentru profesori și elevi

 

 


Prima zi de școală, pentru mine ca profesor, a fost întotdeauna simbolică şi încă mai am insomnie cu o noapte înainte de deschiderea anului şcolar. Și noi, profesorii, împărtășim cu familiile noastre entuziasmul care vine din așteptarea unui nou an şcolar – o nouă oportunitate și o nouă călătorie.
Pentru profesori și  elevi, câteva urări pentru anul şcolar care vine:

Urări pentru profesori

ü Să vă iubiţi munca și copiii pe care îi aveţi în grijă ca şi cum ar fi ai voştri.

ü Să aveţi sufletul plin de încredere ca să puteţi aduce speranță elevilor care nu pot crede în ei înșiși.

ü Să vedeți potențialul elevilor și să nu uitaţi că drumul înainte, vă cere să lucraţi răbdători cu multele imperfecțiuni întâlnite pe parcurs.

ü Să nu uitaţi niciodată că atitudinea voastră este foarte adesea cea mai importantă . Un zâmbet, un cuvânt bun … văzând „paharul pe jumătate plin”, mai degrabă decât gol – aceste lucruri mici fac o mare diferenţă.

ü Să aveţi parte de elevi care să participe cu entuziasm la activităţile şcolare, să îşi facă temele în mod regulat, să urmeze instrucțiunile voastre, să știe când este timpul pentru a asculta și când e timpul pentru a vorbi; să fie politicoşi, respectuoşi și să se poarte unul cu celălalt cu bunătate.

ü Mai presus decât toate, vă doresc să aveţi parte de elevi care să înţeleagă şi să aprecieze grija şi energia pe care o puneţi în lecțiile pregătite cu dragoste pentru ei.

 

Urări pentru elevi

Ø Să aveţi parte de părinţi şi profesori răbdători și plini de bunătate care să vadă ce este mai bun în voi și să vă atingeţi potențialul maxim ca elev și ca om.

Ø Să aveţi parte de profesori care să vă asculte, să vă ghideze și să vă arate ce înseamnă respectul prin exemplul personal.

Ø Să participaţi la cursuri interesante alături de profesori şi colegi, să profitaţi astfel de oportunitatea de a acumula cunoştinţe noi şi de a construi prietenii de durată.

Ø Să nu vă fie frică să faceţi ceea ce este corect.

Ø Să știţi când să spuneţi „îmi pare rău”, și să fiţi plini de bunătate pentru a putea accepta scuzele altuia.

Ø Vă doresc ca acesta să fie unul dintre cei mai buni ani şcolari din viaţa voastră de elevi.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu