vineri, 22 martie 2013

Activitate metodică



     Astăzi, 22.03.2013, la Scoala Gimnazială Comuna Bucovăt s-a desfăşurat Cercul pedagogic al învăţătorilor care predau la clase simultane în învăţământul primar, zona Timişoara. Activităţile metodico-ştiinţifice desfăşurate în cadrul cercurilor pedagogice oferă dascălilor prilejul de a-şi valorifica propria experienţă printr-un schimb real de idei şi practici didactice, de promovare a inovaţiei şi creativităţii, de evidenţiere a performanţelor şcolare ale elevilor.
     La începutul activităţii Cercului pedagogic, d-na prof. înv. primar Iorga Ionela a predat la clasele I-II lecţia ,, Numere naturale de la 30 la 100 şi de la 100 la 1000 - Recapitulare”, utilizând calculatorul ca mijloc didactic. 
       In a doua parte a activităţii, d-na prof. înv. primar Engelmann Loredana a prezentat referatul cu tema ,,Rolul mijloacelor TIC în predarea matematicii la clasele primare”. A urmat apoi partea de analiză a activităţii didactice şi o dezbatere în legătură cu utilizarea mijloacelor moderne în actul de predare/învăţare/evaluare la orele de matematică. Mai mulţi profesori au argumentat în favoarea unui demers didactic apelând la facilităţile oferite de mijloacele moderne, astfel încât lecţiile să fie atractive pentru elevi şi cu maximă eficienţă în procesul de predare/învăţare. 
       Concluzia, pentru cei mai mulţi profesori, a fost că mijloacele moderne de învăţământ, pot contribui la creşterea calitatăţii actului educaţional dacă sunt folosite într-o manieră adecvată temei şi colectivului de elevi.
 
 
 
 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu