marți, 5 martie 2013

Școala Bucovăț și noile tehnologii

MOTO: „Educaţia are dificila misiune de a transmite o cultură acumulată de secole, dar şi o pregătire pentru un viitor în bună măsură imprevizibil.”
                                                                    Jacques Delors 
 

Prestigiul unei şcoli stă în calitatea elevilor pe care îi pregăteşte. Calitatea elevilor este determinată, invariabil, de calitatea dascălilor şi de calitatea materialelor şi mijloacelor didactice folosite. De aceea, echipa manageriala a şcolii şi-a canalizat eforturile prntru dotarea salilor de clasa cu echipamente tehnologice adecvate unui invatamant modern şi de calitate. Pe langa dotarea claselor cu calculatoare, videoproiectoare şi conectarea tuturor incaperilor la internet, incepand din luna martie  elevii şi profesorii se pot bucura de o noua dotare in cabinetul de informatica. De data aceasta este vorba de o tabla interactiva Sart Board. Astfel şcolarii nu mai sunt nevoiti sa foloseasca markerele cum era la tabla ecologica, ci de astazi vor folosi touch-screen-ul pentru a scrie şi a desena. Tabla interactiva reprezinta cea mai eficienta metoda ce poate fi integrata in invatamant. Este un fel de a invata mai activ si mai atractiv iar profesorul poate proiecta imagini sau harti cu ajutorul unui program informatic specific obiectului de studiu predat şi chiar informatii captate in timp real pe Internet.
In acest context, pentru a inlesni abilitarea cadrelor didactice cu acest nou mijloc didactic, in cadrul unitatii a fost organizata o activitate de perfectionare cu tema Dezvoltarea abilităţilor TIC în  vederea utilizării  mijloacelor  multimedia la clasă. Invitatul special a fost dl. Iosif Oszlanszky, managerul general al firmei DATAMAXLINE din Timisoara.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu