sâmbătă, 7 iulie 2018


FESTIVALUL EUROPEAN
”JOY OF EUROPE”, BELGRAD, SERBIA
1-6 OCTOMBRIE 2018
Corul ”Consonanțe” al Școlii Gimnaziale Bucovăț, Jud. Timiș a fost selectat să reprezinte Romania la Festivalul European ”Joy of Europe”, organizat la Belgrad, capitala Serbiei, in perioada 1-6 octombrie 2018.
Copiii noștri vor urca pe scena Sălii Sava Centar din Belgrad și vor cânta in fața câtorva mii de spectatori, întreaga manifestare fiind transmisă live cu ocazia Galei festive.
Corul școlii noastre a luat ființă in octombrie 2017, la inițiativa unor oameni inimoși, devotați școlii. De atunci și până acum, copii aceștia care până nu de mult, in timpul lor liber aveau grijă de gospodărie sau vegheau la frații lor mai mici, in decembrie 2017 au câștigat locul I la Festivalul Național ”Un copil – o stea”.
Muzica i-a purtat pe un portativ cu note in ascensiune, așa că, in martie a.c., corul a cântat pe scena amenajată in P-ța Libertății din Timișoara pentru ”Ora Pământului”, alături de alte coruri din județ. De atunci, corul nostru face parte din Programul Național ”Cantus Mundi” al prestigiosului Cor Național de Cameră Marigal. 
La festival, copiii vor interpreta lucrări compuse de doamna conf.univ.dr. Rodica Giurgiu de la facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, coregrafia va fi realizată de dansatorul Pedro Aurelian și de artista Alina Giurgiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu