vineri, 12 iunie 2020

Un altfel de sfârșit de an școlar



Felicitări pentru absolvire, dragi elevi ai clasei a VIII-a, promoţia 2019-2020!

       Aţi trecut cu bine peste momente de neuitat şi aţi fost nevoiţi să învăţaţi, ca noi toţi, lecţii de viaţă care nu au existat în nici un manual. V-aţi fi dorit un curs festiv şi o petrecere de absolvire, ca să simţiţi emoţia ultimului clopoţel, în şcoala voastră şi să trăiţi alături de colegi, dascăli şi părinţi, atmosfera de sărbătoare a festivităţii, care să marcheze finalul unei etape în împlinirea voastră. Dar, întretimp, am învăţat să acceptăm prezentul, aşa cum este el, ca să ne fie bine.
      Aţi adunat în aceşti ani clipe minunate, satisfacţii, dezamăgiri, bucurii şi regrete şi aţi învăţat, dincolo de lecţii, că în viaţă nu se obţine nimic, fără muncă, fără perseverenţă, fără sacrificii. Din joacă, aţi descoperit că respectul pentru reguli, vorba cumpănită şi buna-cuviinţă sunt abc-ul artei de a trăi frumos.
Purtaţi în suflet amintiri unice, inocenţa copilăriei,  recunoştinţa pentru oameni dragi şi entuziasmul unui nou  început.
       Fie ca, fiecare dintre voi să-şi găsească drumul potrivit, în viaţă. Să vă bucuraţi de reuşite, iar la greu să aveţi mereu aproape oameni sinceri şi generoşi, care să vă sprijine! Mult, mult succes la toate examenele vieţii!  Şi nu uitaţi: scopul învăţăturii este formarea inimii şi luminarea minţii!
Imi pare nespus de rau ca trăim astfel de zile, cand trebuie sa ne adaptăm din mers. Trebuia să fie un Gaudeamus Igitur cântat de voi, sa fie poze cu colegii si dascalii voștri, sa fie un moment unic în care să ne bucuram de momentul absolvirii! Din pacate, nu s-au poutt realiza toate acestea! Ma bucur ca suntem sănătoși și poate ne vom aduce aminte de aceste timpuri, in care un nenorocit de virus ne-a schimbat cursul vieții pentru o clipă... 
       Viata merge mai departe, suntem alături de voi si sunt convinsă că primul vostru examen din viața va fi un succes pentru toți!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu