joi, 4 aprilie 2013

PRECIZĂRI - CLASA PREGĂTITOARE şi CLASA I în anul şcolar 2013-2014

PRECIZĂRI PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA EVALUĂRII PSIHOSOMATICE ÎN VEDEREA ÎNSCRIERII COPIILOR ÎN CLASA PREGĂTITOARE / CLASA I PENTRU ANUL ŞCOLAR 2013-2014

1. Centrul la care este arondată Şcoala Gimnazială Comuna Bucovăţ şi la care se va desfăşoara evaluarea dezvoltării psihosomatice în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2013-2014 este CENTRU JUDEŢEAN DE RESURSE ŞI ASISTENŢĂ EDUCAŢIONALĂ TIMIŞ, Piaţa Iancu Huniade, nr.3 (în incinta Colegiului Tehnic “Emannuil Ungureanu”, Timişoara, telefon 0256-200165, 0356-174668) ;
2. Evaluarea preşcolarilor noştri se va realiza în zilele de vineri, 5.04.2013 şi luni, 8.04.2013 în baza planificării efectuate în prealabil ;
3. Centrul de evaluare a realizat planificarea preşcolarilor  (40 de minute pentru un copil).
Vă rugăm să luaţi legătura cu d-na secretară Dorica Letiţia Ruien spre a afla ora la care sunteţi programaţi.Telefonul şcolii noastre este: 0256-296265.
4. Copiii, însoţiţi de părinte se vor prezenta la centrul unde a fost făcută în prealabil programarea, în vederea realizării evaluării dezvoltării psihosomatice, cu următoarele documente:
· actul de identitate al părintelui/ tutorelui legal instituit
· copie după certificatul de naştere al copilului
· actul care atestă calitatea de tutore legal instituit, dacă este cazul
· o adeverinţă de la medicul de familie/pediatru (cu număr de înregistrare şi datată) care atestă faptul că preşcolarul este “apt pentru şcoală”. Adeverinţa medicală va fi prezentată comisiei de evaluare în ziua evaluării copilului.
5. Cererile prin care părintele solicită evaluarea psihosomatică a copilului vor fi furnizate de către centrele de evaluare şi vor fi completate în ziua evaluării copilului.
6. Evaluarea psihosomatică a copilului se va realiza în prezenţa părintelui care îl însoţeşte, dacă există o solicitare în acest sens. Părintele nu poate interveni în procesul de evaluare.
7. Rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice nu poate fi contestat. Acesta urmând a fi comunicat în scris, în aceeaşi zi.
8. În centrele de evaluare se vor organiza spaţii adecvate, pentru realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice şi se va asigura multiplicarea materialelor necesare pentru realizarea evaluării (listare, multiplicare xerox).
9. Părintele va anexa rezultatul evaluării psihosomatice a copilului la dosarul de înscriere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu