marți, 30 aprilie 2013

Tinerii din Bucovăț iubesc dansul popular

     ”Vom fi iarăși ce-am fost....și poate mai mult decât atât!” 

       Comuna Ghiroda a găzduit zilele trecute etapa intercomunală a festivalului ”Lada cu zestre” la care a participat și echipa de dansuri din comuna noastră. Acest concurs a devenit deja o tradiție în județul Timiș. Marele gâștig al competitiei este faptul că participanții sunt tineri; ei învață jocul și cântecul popular, îmbracă costumul popular cu drag, au posibilitatea să-și cunoască cu adevarat ”rădăcinile” și să se apropie tot mai mult de ceea ce au trăit, atât de frumos și armonios părinții și bunicii lor.
        Datorită unor oameni inimoși, în persoana d-nei referent cultural, Claudia Bucsai și a instructurului de dans, dl. Ciprian David, tinerii din Bucovăț (actuali și foști elevi ai școlii), au reușit prin seriozitatea lor, prin suplețea și expresivitatea  mișcărilor să ne introducă în atmosfera de sărbătoare, specifică satului românesc din Banat.
         Prin rezultatul obținut la aceasta prestigioasă competiție culturală, tinerii noștri ne-au demonstrat că în Bucovăț tradiția dansurilor populare a căpătat din noi viață.
        Bravo, copii! Vom fi alături de voi și la următoarea fază a competiției, în 8 iunie, în Parcul Rozelor din Timișoara. Așteptăm să ne demonstrați ca Bucovățul poate fi din nou ”fruncea”!
Mulțumim și pe această cale organizatorilor și Primăriei comunei noastre.

 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu