vineri, 21 iunie 2013

Am încheiat anul școlar 2012-2013

Dragi elevi, stimați părinți și cadre didactice,

        La fiecare sfârșit de an școlar, fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem părinți, elevi sau dascăli așteptăm cu bucurie începutul vacanței de vară. Lacrimi de bucurie și neliniști în fiecare iunie. Flori, îmbrățișări cât încape și cuvinte de încurajare pentru cei care întorc  o nouă filă a vieții.  Le dorim ”Drum bun!” celor 9 elevi din clasa a VIII-a care ne părăsesc și ”La revedere, ne vedem la toamnă!”  celor care rămân!
       Dascălii retraiesc a câta oară clipa desparțirii de cei pe care i-au indrumat, i-au crescut și i-au format. Tot ce am realizat  în anul acesta vine să confirme că școala este stâlpul de rezistență a neamului, căci munca dascălului se vede și se descifreză pretutindeni.
În această zi, ca de altfel în multe școli din țara noastră, are loc ultima zi de școlă. Este cel mai emoționant moment dintr-un an școlar în care, atât cadre didactice cât și părinți ne regăsim în copiii noștri, retrăim vița plină de evenimente din perioada școlară. Tot acum se văd roadele muncii noastre, roade evidențiate prin rezultatele la învățătură și purtare. 
        Vă felicit pentru munca depusă în acest an școlar, dragi elevi!  Vă mulțumesc că ați avut grijă de voi și de cei din jur, că ați păstrat bunurile școlii intacte, că ați participat la toate acțiunile organizate de școală, că ați avut inițiativa să procurați materiale de curățenie și igienă și că ați înțeles că noi, profesorii voștri, vă vrem binele.  În fața voastră, dragi copii, se întind acum  aproape 3 luni de vacanță care sper, că vor fi pline cu soare, jocuri, povești și, nu în ultimul rând, de vise împlinite.  
       Dragi colegi, vă mulțumesc pentru efortul și munca depusă în acest an școlar. Datorită dumneavoastră în școala noastră nu au existat acte de violență, de abateri de la disciplină și de bună conviețuire.  Ați dat dovada de responsabilitate și de daruire, așa cum îi stă bine unui educător. Dumneavostră sunteți garanția calitătii. Împreună am conturat profilul elevului școlii: responsabil pentru acțiunile sale. Împreună am format o echipă, am dat dovadă de responsabilitate, solidaritate, generozitate și abnegație pentru ca menirea noastră de profesori să se realizeze cu succes in acest an școlar. Vă doresc să aveți o vară liniștită și să vă bucurați de concediu!
        De asemenea, trebuie să mulțumesc pentru efortul depus în acest an școlar și personalului auxiliar și nedidactic. Fără D-voastră nu am fi putut avea ceea ce avem acum: o școală funcțională în toate compartimentele sale, dotată cu tot ce trebuie unui învățământ   de calitate, curată, care arată la fel ca și la început de an școlar. Sper ca aceasta vacanță să vă ofere prilejul să vă odihniți suficient ca să o puteți lua de la capăt, în septembrie, cu aceeași dăruire. Vă mulțumesc  că ați rămas devotați școlii!
       Dragi părinți, vacanța mare este o posibilitate de a petrece mai mult timp împreună cu copiii D-voastră.  Vacanța poate fi o perioadă când puteți să vă jucați mai mult cu copiii, să povestiți, să le aflați mici secrete, dorințe și așteptări. Puteți să învățați unii de la alții. Uneori copiii sunt cei mai buni învățători. Oricât de scurt sau lung ar fi acest timp petrecut împreună, calitatea lui este mai importantă decât orice altceva. Felul în care vorbim copiilor, în care relaționăm, precum și încredrea pe care o construim sunt foarte importante.  De fapt, noi toti ne dorim un copil împlinit și fericit.
        In încheiere, vă doresc tuturor  o vacanță frumoasă, plină de momente de relaxare, pe care le meritați cu prisosință!
                                                               Cu prețuire și drag, prof. Velinca Bogici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu