miercuri, 19 iunie 2013

Concursul de pictură pe tema energiei – „ENERGIE VERDE PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ”

Ieri, 18.06.2013, elevele noastre SFERILĂ IASMINA CRISTINA (cls. a VII-a) și PĂTRU PATRICIA DENISA (cls. a VI-a) au participat la Concursul de pictură care s-a derulat în cadrul Proiectului "An inclusive peer-to-peer approach to involve EU CONURBations and wide urban areas in participating to the CovenANT of Mayors"  - acronim CONURBANT - cod IEE/10/380/SI2 58 9427, finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Intelligent Energy Europe. Concursul a avut loc în Parcul Copiilor din Timișoara.    
În desenul realizat de elevele Şcolii Gimnaziale Bucovăţ, cu titlul „Viaţa e verde!”, a fost evidenţiată ideea că energiile regenerabile contribuie la păstrarea unui mediu curat, fără poluare.
Oamenii, dar mai ales copiii ar trebui să privescă natura ca nişte adevăraţi ecologişti şi ar trebui să contribuie la refacerea naturii, nu la ”strivirea” ei. Viitorul planetei este în mâinile noastre. Dacă fiecare dintre noi ar fi un pic mai atent la acţiunile sale, împreună putem avea o Planetă mult mai curată şi mult mai sănătoasă.
Pentru ca Pământul să rămână o planetă vie, interesele oamenilor mari ar trebui canalizate spre sursele de energie regenerabile care sunt prietenoase cu mediul şi corelate cu legile naturii.
In fotografiile de mai jos o vedeți pe Iasmina, o adevarată pictoriță, la treabă. (Denisa lipsește din cadru pentru că face poze.).....Felicitări copii! Suntem mândri de voi!






   Intreaga expozitie poate fi vizualizata accesand lincul de mai jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu